Jak zařídit interiér restaurace?

 

Při zařizování restaurace je nutné myslet  na detaily.

 

K tomu, aby si restaurace získala oblibu široké veřejnosti a vybudovala dobré jméno, nestačí, aby jste v ní nabízeli kvalitní a chutné jídlo. Neméně důležitá je úroveň obsluhy, poloha, i samotný design, v jakém je provozovna zařízena. Zejména tyto faktory rozhodují o tom, zda se host do vašeho podniku ještě vrátí, nebo ne. Jídlo prostě patří k nejpříjemnějším částem dne. Zároveň je mnohdy zážitkem a posezení v kruhu rodiny, přátel a známých, je pro mnohé ideálním časem na oddech během náročného pracovního dne nebo po něm. Proto je ideální zařízení interiéru vaší restaurace dobře promyslet a věnovat pozornost každému detailu. Pokud vám chybí zkušeností a nevíte si s něčím rady, neváhejte využít služby odborníků, kteří se vás ochotně ujmou a pomohou vybrat ten správný design interiéru. Nespoléhejte se, že vše uděláte na vlastní pěst.

 

Jak vybrat správný design?

Zvolit si styl, v jakém zařídíte restauraci, je čistě na vás. Záleží od mnoha aspektů, a to zejména, zda chcete klasickou restauraci, nebo budete preferovat pizzerii, bistro, případně restauraci se zahraniční kuchyní či rychlým občerstvením. Jinak by měl vypadat design v klasickém bistru a jinak například v historické nemovitosti, kde váš podnik sídlí. Stejně důležitá je i ekonomická stránka a tedy skutečnost, kolik hodláte do zařízení investovat. Neznamená to však, že čím více prostředků vynaložíte, tím lépe. Podstatné je strefit se do estetiky a chuti samotných hostů, případně stylu nemovitosti. Někdy stačí zvolit zcela jednoduchý způsob a docílíte ním více. Například ve formě starého renovovaného nábytku. Přitom pozor, aby vhodně zapadl do interiéru a nekombinoval se s příliš moderními trendy.

 

Nepřežeňte to

Když už zařizujete svůj podnik, pamatujte na klasickou jednoduchost, ve které spočívá krása. Proto nedoporučujeme prostor příliš "vyparádit". Hosté by se mohly cítit nekomfortně, přímo až stísněně. Postačí jednoduché dekorace, které mohou zaujmout a nic nepokazí. Ideální je, když spolu jednotlivé segmenty ladí, například ubrus s ostatním prostíráním. Důležité je držet se určitého stylu, který jste si na začátku realizace určili.

Je potřeba zařídit interiér tak, aby se hosté cítili příjemně, jako doma, i lépe. To musí být pro vás priorita za každou cenu. V tomto směru by si měl majitel restaurace pečlivě promyslet, jak daný prostor zařídí. Improvizace není příliš vhodná, může hodně pokazit.

 

Jakou výzdobu zvolit?

Interiér je stejně důležitý jako samotné jídlo v restauraci. Aby si vaši hosté pokrm co nejvíce vychutnali, musí se v daném prostředí cítit příjemně. Pohodu při obědě, večeři, nebo kvalitním víně, by neměla přehlušovat hlasitá hudba, stejně tak zapnutá televize. Pečlivá čistota musí být samozřejmostí jak u stolů a prostíraní, tak u ostatního zařízení, i hygienického. Když tomu tak není, váš provoz ztrácí úroveň, což vám hosté mohou dát najevo. Do restaurace se nebojte zapracovat specifika, vzhledem k nabízenému jídlu. Pokud provozujete restauraci s tradiční českou kuchyní, přizpůsobte tomu i okolí, například starými předměty, používanými v domácnostech v minulosti. Pokud se orientujete na zahraniční kuchyni, zapracujte prvky, charakteristické pro danou zemí. Výzdoba v podobě živých květin nebo svíček nic nepokazí. Pozor však, aby nebyla příliš velká a nepůsobila rušivě. Při prostírání se držte stanovených trendů, ale nebojte se experimentovat. Všechny ostatní aspekty stolování, zařízení a celkového vybavení restaurace doporučujeme konzultovat s odborníky. Náklady na jejich poradenství se vám jistě vrátí ve formě spokojených zákazníků, kteří se k vám budou vždy rádi vracet. A to je záruka vašeho úspěšného podnikání v restauračních službách.

 

Newsletter